Lingonsylt

Tillaga god lingonsylt

bärrensare

Pris per set (bord + kärl) är 100 kr + frakt 60 Kr

Totalt : 160 Kr.

Bärrensare finns på lager i Älmhult.

Sänd E-Post för beställning

BANKGIRO : 5556-0924

SWISH : 070 327 29 31

Istället för att köpa färdig lingonsylt som ofta är utblandad med annat än lingon så kan man med lätthet tillaga en mycket godare lingonsylt själv.

Till ca 1,5 liter sylt behövs 2 liter (1 Kg) lingon och 5 dl (0,5 Kg) syltsocker.

Gör så här : Rensa bort skräp och dåliga bär. Skölj lingonen och lägg dem i en kastrull, (eller frys in lingon för att vid ett senare tillfälle tillaga lingonsylt). Häll sedan på syltsockret. Låt sedan koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka i ca 12 - 15 minuter. Om det skvätter, sänk då värmen, men inte mer än att det fortfarande kokar. Ta bort det mesta av det rosa skummet. Detta görs för att få en längre hållbarhet på sylten. Häll upp den tillagade lingonsylten i rena glasburkar med tättslutande lock. För längre hållbarhet kan man ställa in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man häller upp sylten. Låt sedan lingonsylten svalna. Det spelar ingen roll om man sätter på locket direkt eller senare när lingonsylten svalnat. Nu är lingonsylten klar att tex ätas med mjölk och corneflakes.


Varför denna bärrensare

bärrensare bärrensare

Denna bärrensare består av två delar, rensbord och uppsamlingskärl, tillverkade i vit hårdplast med en plasttjocklek på 2 mm. Den plast som delarna är tillverkade i är Moplen EP 548R. Här kan du ladda ner materialspecifikationen. De bakre benen på rensbordet lutar utåt för att förhindra att bordet slår runt om man lägger armarna längst bak på bordet. Förutom att använda bärensaren till att rensa bär med så finns andra användningsområden för både rensbord och uppsamlingskärl. Rensbordet passar alldeles utmärkt att använda som ett pysselbord till barn och vuxna. Tex. kan man måla med vattenfäger och fingerfärger, tillverka gipsfigurer och göra olika pärlningar. Rensbordet passar också utmärkt att använda som ett odlingsbord att använda inomhus och utomhus, lätt att tvätta ren samt lätt att bära. Uppsamlingskärlet kan användas som ett durkslag för tex, sköljning av sallad och svamp.

Bra Ergonomisk Arbetsställning

Hur man än gör så tar det tid att rensa bären. Vilken tid man kan eller har lust att arbeta med att rensa bären bestäms av bla. den arbetsställning man har. Denna bärrensare ställs på ett bord vilket gör att man kan sitta bekvämt samt att armarna kan få stöd under rensandet. Rensar man bär liggande på en duk på ett bord så får inte armarna stöd vilket gör att axlarna frestas och man blir trött eller får ont i axlarna. Detta blir mera märkbart hos äldre personer vilka ofta har ett större intresse av att plocka bär än yngre människor. Genom att man inte blir trött i armar och axlar vid rensandet så blir det mindre tråkigt att rensa bär.

bärrensare bärrensare


Om denna bärrensare

Uppfinnare av denna bärrensare är Cadtech i Älmhult som med stöd av ALMI utvecklat, startat tillverkning och försäljning av denna bärrensare som också kan användas till andra saker som tex. pysselbord, odlingsbord och durkslag. Bärrensaren, bord och kärl är designskyddade.

Nedan länkar till andra sidor på sidan bärrensare.se

HEM Om Företaget
Kontakt Köpa denna produkt Arbetsställning
Bli Återförsäljare Rensbord Uppsamlingskärl
odlingsbord Pysselbord Lingonsylt
Lingonsaft Rårörda Lingon Lingonrensare