Lingonsaft

Gör så här för att göra lingonsaft

bärrensare

Pris per set (bord + kärl) är 100 kr + frakt 60 Kr

Totalt : 160 Kr.

Bärrensare finns på lager i Älmhult.

Sänd E-Post för beställning

BANKGIRO : 5556-0924

SWISH : 070 327 29 31

För att tillaga ca 1 liter lingonsaft så behövs :

2 liter (ca 1 kg) lingon

5 dl vatten

5-6 dl (ca 500 g) strösocker per liter avrunnen saft

1 rågat krm natriumbensoat per liter avrunnen saft

Gör så här :

Rensa bort skräp och dåliga bär. Använd fräscha lingon och skölj dem väl. Annars håller sig inte saften. Koka sedan upp vattnet i en gryta. Lägg i bären och låt koka 10 - 15 minuter. Kläm sönder bären mot grytans kanter. Häll lingonmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter. Mät sedan saften och blanda i sockret och låt saften koka 5-10 minuter. Ta av kastrullen från värmen och skumma saften. Rör ut konserveringsmedlet i lite av den heta saften och tillsätt detta under omrörning. Häll upp lingonsaften på rena, varma flaskor. Fyll ända upp och tillslut väl. Låt den kallna och förvara den mörkt och svalt.


Varför denna bärrensare

bärrensare bärrensare

Denna bärrensare består av två delar, rensbord och uppsamlingskärl, tillverkade i vit hårdplast med en plasttjocklek på 2 mm. Den plast som delarna är tillverkade i är Moplen EP 548R. Här kan du ladda ner materialspecifikationen. De bakre benen på rensbordet lutar utåt för att förhindra att bordet slår runt om man lägger armarna längst bak på bordet. Förutom att använda bärensaren till att rensa bär med så finns andra användningsområden för både rensbord och uppsamlingskärl. Rensbordet passar alldeles utmärkt att använda som ett pysselbord till barn och vuxna. Tex. kan man måla med vattenfäger och fingerfärger, tillverka gipsfigurer och göra olika pärlningar. Rensbordet passar också utmärkt att använda som ett odlingsbord att använda inomhus och utomhus, lätt att tvätta ren samt lätt att bära. Uppsamlingskärlet kan användas som ett durkslag för tex, sköljning av sallad och svamp.

Bra Ergonomisk Arbetsställning

Hur man än gör så tar det tid att rensa bären. Vilken tid man kan eller har lust att arbeta med att rensa bären bestäms av bla. den arbetsställning man har. Denna bärrensare ställs på ett bord vilket gör att man kan sitta bekvämt samt att armarna kan få stöd under rensandet. Rensar man bär liggande på en duk på ett bord så får inte armarna stöd vilket gör att axlarna frestas och man blir trött eller får ont i axlarna. Detta blir mera märkbart hos äldre personer vilka ofta har ett större intresse av att plocka bär än yngre människor. Genom att man inte blir trött i armar och axlar vid rensandet så blir det mindre tråkigt att rensa bär.

bärrensare bärrensare


Om denna bärrensare

Uppfinnare av denna bärrensare är Cadtech i Älmhult som med stöd av ALMI utvecklat, startat tillverkning och försäljning av denna bärrensare som också kan användas till andra saker som tex. pysselbord, odlingsbord och durkslag. Bärrensaren, bord och kärl är designskyddade.

Nedan länkar till andra sidor på sidan bärrensare.se

HEM Om Företaget
Kontakt Köpa denna produkt Arbetsställning
Bli Återförsäljare Rensbord Uppsamlingskärl
odlingsbord Pysselbord Lingonsylt
Lingonsaft Rårörda Lingon Lingonrensare